Byggnads intellekt

Jag har jobbat på många olika byggen med många olika personer, och det är fan samma jävla sak varenda gång.
Självklart består hälften utav antingen polacker eller halv labila ilskna finska fyllvrak så någon trevlig respons är knappast att räkna med då man ses som färsking tills man har lika stor jävla mage och skägg som alla andra på bygget.
Självklart finns det Rangsystem inom dessa branscher också, vilket gör att man i 9 fall utav 10 måste ge vika för saker, tillexempel att göra kaffe och stå upp.

Fast dessa aspekter är inte inärheten utav det värsta av allt, det är den där obehagliga jävla tystnaden på varenda bygge, och den som visar något upphov utav intelligens blir näst intill utfryst omedelbart, och det värsta av allt är att dom maskulina arga byggarna förvandlas till skvallerkärringar så fort nån inte dykt upp till arbetsplatsen, då avtar för en stund pratet om kärringens nya volvo eller båten eller stugan eller resmålet från förra vintern och gnället om hur värdelöst seg den frånvarande är eller diverse annat skvaller.
Jag vet att det här kan förvärra eran syn på byggnads arbetare men det är helt klart vad som gäller i exakt vartenda bygge.
På ett bygge jag jobbade på visade det sig att en av dom var en riktig skämtare, gruppens clown, och gjorde ett trick med en sked då han plötsligt frågade "vad är det här?" till en av medarbetarna, punchlinen var alltså att det var en fitta och hela bygg gruppen brast ut i ett helt galet skratt inferno, något som närmast efterliknas nått som martin timell (tv personligheternas skithög nummer 1) skulle kunna framhäva genom att dra någon käck ordvits på äntligen hemma till en medelsvensson familj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0