Afrika-kul

Idag har vi planerat att komma med i den svenska ordboken med ett helt nytt begrepp - Afrika-kul.
För er som inte är bekanta med begreppet ska ni få en härlig genomgång med råge!

Afrika-kul är något otroligt lågbudget roligt, tillexempel när afrikaner i u-länder gör det roligaste utav ett tufft liv, full respekt till afrikaner men det är otroligt skrattretande när man lägger märke till hur lätt det måste vara att få dom att skratta. 

Det är när U-landsmänniskor gör saker som dem tycker är riktigt roliga, men som vi i väst tar mer eller mindre förgivet. Tillexempel när dom får bada. Sånna saker tar iallafall jag förgivet. Kan också vara lite oavancerat, lite u-landslustigt, eller när dom spelar fotboll med en gammal kartong.

Afrika-kul kan även tituleras till någon som har ett komiskt inslag av en speciell klädkod som ses som ovanlig i svensk kultur.
Helt galna vilda afrika danser är också otroligt roande på samma sätt. Afrika kul gäller inte bara afrikaner utan är mest en benämning på otroligt lättroade personer eller megaglada färgkombinationer.
Det finns även instrument som är afrika kul, bongo trummor är faktiskt given,den måste vi ha med, trumpet och kobjällra är övriga alternativ.

Exempel på afrika-kul ord :
Mugabe
Kumbaya
Tabasco
Djemba Djemba (f.d. bänkvärmare i Man U)
Mambo Mumba (fotbollsspelare i allsvenska laget GIF Sundsvall)

.









                                                Afrika-vild?

Vilken sorts kul? Afrika-kul!


Fakta om Afrika-kul
Ordet började av ren slump ungefär i mitten utav år 2008. Det finns kanske ungefär 30 personer som är medvetna om ordet när detta skrivs.


Besläktade ord:

Afrika-farlig - Beskrivning på något som är otroligt galet farligt i klass med ren vildhet,Exempel: Lejonet är Afrikafarligt. Gerilla Galen - Beskrivning på något helt otroligt mad insane, tillexempel afrikaner som sliter vilda djur i stycken med bara nävarna. Afrika glad - Beskrivning på enorm livsglädje och utstrålning som får solen att verka blek. Afrika jobbigt - Beskrivning på ett rejält missöde med komiskt inslag berättat. Bildexempel på afrika kul nedan.

Afrika-vild - Vild på det sättet som infödingar är i djungeln.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ska skrivas ihop. Afrika-kul. Bindestreck är perfekt.

2009-01-08 @ 17:13:49
Postat av: Milena

Ordlistan for the win! Faktiskt, Afrika-kul innefattar en hel massa. Tänk att istället för att skriva "det är som när en galet glad afrikan i färgglada kläder dansar runt en lägereld" så kan man skriva "det är Afrika-kul!". SÅ mycket enklare! Och roligare :D

2009-01-08 @ 18:16:02
URL: http://milleskutt.blogg.se/
Postat av: Anonym

2009-01-09 @ 05:20:36
URL: http://www.Gulan.tk
Postat av: Anonym

nooobs

2009-09-21 @ 13:17:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0